ODMEVNO: Eden najboljših smučarskih skakalcev na svetu je šokiral javnost: ”Ne maram trenirati, pijem alkohol, jem, kar hočem…”
Športno javnost je šokiral dvakratni zmagovalec skupnega seštevka za svetovni pokal.
Japonski superzvezdnik Ryoyu Kobayashi je namreč iskreno spregovoril o svojem odnosu do dela, prehranjevalnih navadah in življenjskem slogu.
Japonec je priznal, da v prostem času nerad sledi strogemu prehranjevalnemu režimu, h kateremu stremijo številni njegovi kolegi.
Brez slabe vesti uživa v dobri hrani in pijači. Na treningu ne mara ostati dlje, kot je to nujno potrebno, da obdrži stik s konkurenco.
”Če želim zmagovati, moram dati vse od sebe, toda vedno jem tisto, kar si zaželim. Ne izogibam se nobeni hrani zavoljo svojega telesa. Ker zelo rad jem, post zame ne pride v poštev.”
”Moja najljubša jed je ramen. Vedno jo vzamem s seboj na pot. Alkohol uživam tudi na vrhuncu sezone. Seveda si postavim tudi določene omejitve, trudim se recimo, da ne jem po 21. uri. Moj cilj med sezono je tudi uživanje ob hrani in alkoholnih pijačah države, v kateri se nahajam.”
”Japonska hrana je najokusnejša. Ko sem doma, tehtam več kot 60 kg, medtem ko v Evropi, kjer nisem obkrožen s toliko dobrotami, običajno izgubim kakšen kilogram. Jem dva obroka na dan, kosilo in večerjo. Zavedam se, da je zajtrk pomemben za zdravje, toda moje telo ga ne potrebuje. Prav tako nisem pozoren na beljakovine.”
”Raje imam čokolado in gumi bombone. Dokler to ne vpliva na počutje, lahko ješ, kar hočeš.” Kar zadeva delovne navade, skakalni šampion prisega na načelo ‘manj je več’. “Nikoli nisem skrival, da ne maram preveč trenirati. Še posebej poleti treniram pol manj od svojih kolegov. Količina treninga ne odloča o zmagovalcu v smučarskih skokih. Pomembno je, da ne treniraš preveč. Za skoke ne potrebuješ vseh mišic, nekatere lahko celo omejujejo gibe. Če lahko dvigneš 120 kilogramov, še ne pomeni, da boš ob pristanku stabilnejši.”