RAZKRITO: Znanstveniki dokazali! To se z vašim telesom zgodi, če vsak dan pojeste dve jajci…
Verjetno ni hladilnika v katerem ne bi bilo vsaj enega kartona jajc.
Najbolj nam pašejo za zajtrk, kajne?
Jajca vsebujejo veliko nenasičenih maščob, beljakovin, mineralov in vitaminov. Vsebujejo pa tudi holesterol, a so strokovnjaki že pred leti ugotovili, da uživanje jajc na raven holesterola v krvi sploh nima velikega vpliva.
Pretiravati pa seveda ne smemo. Najboljše je, da se najprej posvetujemo s svojim osebnim zdravnikom.
Zakaj pa bi sploh jajca morali redno uživati?
Poglejte si nekaj ugotovitev znanstvenikov:
1 JETRA
Jajca vsebujejo lecitin, ki ščiti črevesno služnico, jetrom pa pomaga pri razstrupljanju telesa.
2 KOŽA
Če boste jajca uživali redno, boste imeli lepše lase, vaša koža pa bo bolj zdrava. Jajca namreč vsebujejo vitamin B in beljakovine.
3 MOŽGANI
Lecitin vsebuje tudi holin, ki blagodejno vpliva na delovanje možganov. Že po dveh urah naj bi se izboljšal kratkoročni spomin.
4 IMUNSKI SISTEM
Jajca vssebujejo karotin in beljakovini, ki telo ščitijo pred prostimi radikali
5 KOSTI IN ZOBJE
Vitamin D je odločilnega pomena za pravilno absorpcijo kalcija, ki ga potrebujemo za zdrave zobe in kosti.
6 VID
Jajca vsebujejo vitamin A in antioksidanta lutein in zeaksantin, ki izboljšajo vid.
7 KRI
Jajca vsebujejo železo in vitamin B12, ki je bistvenega pomena za proizvodnjo rdečih krvnih celic.
Delimo ta prispevek tudi med prijatelje in družino. Uživajmo jajca, bodimo zdravi!