GROZNO: Zgrožena je ostala brez besed! To so ji ponudili v restavraciji z Michelinovo zvezdico: ”To je bila ena od mojih najhujših…”
Po spletu in socialnih omrežjih kroži zgodba kulinarične blogerke, ki je v restavraciji z Michelinovo zvezdico doživela šok življenja.
S prijatelji se je odpravila v znano iitalijansko restavracijo v mestu Lecce, Bros.
Geraldine DeRuiter je omenjeno restavracijo opisala kot najslabšo restavracijo z Michelinovo zvezdico na svetu.
Dejala je, da so ji postregli dvanajst vrst pene in sladico v mavčnem kalupu kuharjevih ust na 27 hodnem degustacijskem meniju.
Podrobno je nato opisala večino jedi, ki jih je preizkusila v družbi še šestih prijateljev.
Dejala je, da so namesto v restavracijo prišli v zelo drago gledališče.
V svoji recenziji je zapisala:
”Ker tega ne morem dovolj poudariti, ni bilo nič postreženega niti približek dejanskemu obroku.”
”Nekatere jedi so bile le koščki užitnega papirja. Pili smo kozarce kisa. Vse je imelo okus po ribah, tudi mesne jedi. In skoraj vse je bilo postreženo hladno.”
Razkrila pa je tudi, da v restavraciji sploh ni jedilnika. Gostje dobijo le prazen list papirja s QR kodo, ki vodi do posnetka kuharja, ki govori o vsem drugem, le o meniju ne.
Dejala je, da so gostje prepuščeni na milost in nemilost natakarjev, da jim razložijo, kaj za vraga se dogaja.
V nenavadni razlagi pa so ji natakarji povedali, da je ena od jedi, ki je izgledala kot majhna ocvrta kroglica sira, narejena in žarke rikote.
Blogerki pa se je najbolj grozljica zdela pena iz citrusov, ki so jo postregli v skledi, ki je bila oblikovana v obliko kuharjevih ust.
Pribora jim sploh niso dali, peno bi namreč morali polizati kar iz kuharjevih ust.
“Another course — a citrus foam — was served in a plaster cast of the chef’s mouth. Absent utensils, we were told to lick it out of the chef’s mouth.”
jesus christ @everywhereist this is so upsetting https://t.co/6kuVLSE22B pic.twitter.com/3F46jS0uIo
— Helen Rosner (@hels) December 8, 2021
”Prepričana sem, da so to idejo dobili v kakšni vzhodnoevropski grozljivki.”
Ko je njen prijatelj želel na zrak, da bi pokadil cigareto, so ga natakarji ustavili in mu naročili naj se nazaj usede.
Natakar se je razjezil tudi takrat, ko je zagledal, da je blogerka jedla pravo pomarančo, katero so kot dekoracijo postregli k eni od jedi.
Pustil ji je, da je pojedla dve rezini, nato pa ji je krožnik vzel iz rok in ga odnesel v kuhinjo.
Na koncu je svojim bralcem še priporočila, da naj nikar ne jedo v tej restavraciji.
”To je bila ena mojih najhujših in najdražjih kulinaričnih izkušenj.”
Očitno ni vse zlato kar se sveti, kajne?